Gebrek aan zonlicht verkort je leven

Gebrek aan zonlicht verkort je leven

Zweeds onderzoek onder 30.000 vrouwen heeft interessant bewijs opgeleverd. Blootstelling aan zonlicht en een lichte huid bepalen in sterke mate de vitamine D-productie.

Onderzoek

Zweedse onderzoekers hebben, in een 20-jarig onderzoek onder 30.000 vrouwen, de invloed onderzocht van zonlicht op de sterfte. Als nullijn voor het onderzoek gaven de deelnemers gedetailleerde informatie aan de onderzoekers door over hun gewoontes met betrekking tot blootstelling aan de zon. De wetenschappers ontdekten dat sterfte, door alle oorzaken, gerelateerd was aan hun zongedrag. Het sterftepercentage van vrouwen die de zon vermeden, was twee keer zo hoog als vrouwen die regelmatig tijd in de zon doorbrachten. Zweedse onderzoekers bewijzen hierbij dus dat een tekort aan zonlicht invloed heeft op iemands levensduur.

Sunlight Research Forum

“Het is goed voor de gezondheid om regelmatig in aanraking te komen met zonlicht”, volgens Ad Brand van het Sunlight Research Forum.

Het Sunlight Research Forum (SRF) is een organisatie zonder winstoogmerk, gevestigd in Nederland. Het doel van deze organisatie is het aan het grote publiek ter beschikking stellen van de laatste medische en wetenschappelijke bewijzen over de effecten van gematigde blootstelling aan UV-straling.

Bron: Medical Facts

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.8
We scoren gemiddeld een 4.8/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s