Onze maatregelen ivm het coronavirus

Wij zijn open

Zoals je van ons gewend bent, zijn wij elke dag geopend om je in het zonnetje te zetten. Op basis van het advies van het RIVM hebben we wel extra maatregelen genomen.  Sinds 1 juni hanteren al onze zonnestudio's weer normale openingstijden. Deze kun je zien op de de pagina van jouw studio.

Hygiëne

Ons strenge hygiëne protocol is verder uitgebreid: naast het desinfecteren van de zonnebank na iedere klant, moeten nu ook zaken als deodorant flessen, deurklinken en PIN schoongemaakt worden.

Ook moeten onze medewerkers 1,5 meter afstand van onze klanten houden en kunnen daardoor niet met onze nieuwe klanten mee om de werking van de zonnebank uit te leggen. In iedere studio is een plexiglas scherm op de balie geplaatst en is op de vloer aangegeven wat de 1,5 meter lijnen zijn voor de balie.

Wat wij vragen aan klanten

Indien er 2 wachtenden binnen zijn, vragen we je om even buiten te wachten. Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren of wassen. Het klantenpasje kun je uit de hand te laten scannen of eventueel, net als contant geld, op de balie leggen. Nog beter is om met PIN en dan met name contactloos te betalen. Ook zijn er tijdelijk minder zitplaatsen beschikbaar aan de leestafel, om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Ten slotte verzoeken we je na je zonbezoek ook de studio direct weer te verlaten.

Wellicht overbodig te vermelden, maar zowel medewerkers als klanten die verkouden zijn dienen hun verantwoordelijkheid te nemen en tijdelijk niet naar een van onze zonnestudio's te komen. 

Vitamine D en het coronavirus

#VitamineD We hebben het er vaak over. Maar is het nou echt zo belangrijk? Onderzoek wijst keer op keer uit dat deze zonvitamine een echte life saver is. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vitamine D verkregen door zonlicht uit zon of zonnebank niet alleen een gunstig effect heeft op onze weerstand, maar ook op onze algehele gezondheid.

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Veel Nederlanders hebben zonder het te weten een ernstig vitamine D tekort. In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Zit je overdag veel binnen? De kans is groot dat je een vitamine D tekort hebt. Ja, zelfs in de zomer! Minder zonlicht betekent minder vitamine D aanmaak en dat heeft direct gevolgen voor je weerstand. Niet voor niets wordt het Coronavirus steeds vaker gekoppeld aan vitamine D-tekort:

Artikel van 21 september

Artikel van 16 september

Artikel van 31 augustus

Artikel van 23 juni

Artikel van 19 mei

Blue D-lite vitamine D zonnebanken

De zon is de grootste bron van vitamine D. Daarnaast zit er in voeding alleen niet voldoende om aan je dagelijkse dosis vitamine D te komen. Vitamine D kan worden gezien als een soort verbruiksstof. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door UV-B straling van zonlicht. Je huid verwerkt het zonlicht tot een stofje dat hierna nog meerdere keren in verschillende organen in je lichaam wordt omgezet voordat het gebruiksklaar is.

Alléén bij Sunday's vind je de speciale blue D-lite vitamine D zonnebanken en daar zijn we trots op. Volgens onderzoek is dit de beste methode tegen het vitamine D tekort. Zo houd je je vitamine D niveau gemakkelijk op peil zonder daarbij supplementen te hoeven gebruiken. Als bijkomend voordeel stimuleert blue D-lite ook de natuurlijke pigmentatie van de huid, wat een natuurlijke en gezonde tint oplevert. 

Lees er alles over op onze pagina over vitamine D.


100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.8
We scoren gemiddeld een 4.8/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s