Weinig kennis over veilig zonnen

Weinig kennis over veilig zonnen

Nederlanders hebben nog te weinig kennis over veilig zonnen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 Nederlanders, uitgevoerd door Eucerin en ondersteund door Stichting Melanoom.

Onbekende weetjes

  • 70% van de Nederlanders denkt dat verbranding van de zon te maken heeft met de intensiteit van de zon. Maar dat heeft niets met elkaar te maken. Het is namelijk de UV-straling die ervoor zorgt dat men verbrand.
  • Daarnaast weet meer dan 60% niet dat er zeven theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt nodig zijn om het gezicht en lichaam goed te beschermen.

Dit weten we wel

Daarentegen zijn er ook feiten die wij Nederlanders wel weten:

  • 75% van de Nederlanders weten wel dat beschadiging van de huid door verbranding van de zon niet tijdelijk is.
  • Verder weet ongeveer 60% van de Nederlanders dat verbranding van de zon onder de 18 jaar de kans op een melanoom* verhoogt.

Bron: Gezondheidsnet

Verantwoord zonnen

Verantwoord zonnen is belangrijk voor je gezondheid. In onze studio’s werken professionele zonneconsulenten die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Zij kunnen jou precies adviseren hoe lang en hoe vaak u onder de zonnebank mag. Hierdoor wordt er goed gedoceerd en krijg je wel een lekker kleurtje. Daarnaast maakt je lichaam onder onze zonnebanken natuurlijke vitamine D aan. Vitamine D is onmisbaar in ons lichaam. Naarmate men ouder wordt, heeft men ook meer aan vitamine D nodig.

Voor nog meer voordelen, kan je onze eerdere blog bekijken. Die kun je hier vinden.

*Een melanoom is een moedervlek die soms uit het niets kan ontstaan, maar vaak voortkomt uit een al langer bestaande gewone moedervlek en kwaardaardig is. Melanomen kunnen op alle plaatsen van het lichaam voorkomen.

 

 

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.8
We scoren gemiddeld een 4.8/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s