Bye bye summer?

Wat een su-per-lange-en-heerlijk-zwoele zomer deze zomer, die gaan we niet gauw vergeten! Maar, back to reality. De eerste najaarsbuien zijn dan toch gevallen en donkere wolken en koud weer geven aan dat we de warme zonnestralen voorlopig zullen moeten missen. 

Geen nood, je hoeft de 3 grootste voordelen van de zon niet te missen:

 

Heilzame zonnewarmte

De warmte van de zonnebank heeft een bewezen ontspannen effect. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met een vaste regelmaat de tijd voor zichzelf vrijmaken om te ontspannen, niet alleen lekkerder in hun vel zitten, maar ook meer aan kunnen. Ontspannen als in een dagje sauna of een zonnebankbezoekje op zijn tijd 😉

 

Weerstand boost

De vitamine D die onder invloed van onze blue D-lite zonnebanken vrijkomt is geen overbodige luxe in de Nederlandse wintermaanden. Deze zonvitamine kan je helpen de steeds sneller muterende winterse griepvirussen te weerstaan en griep- en snottervrij de winter door te komen. En vergis je niet, heel veel Nederlanders kampen in de winter met een vitamine D-tekort. Want het voorraadje dat je in de zomer opbouwt, is na een maand al op als je het niet regelmatig aanvult!
 

Goed voorbereid op zonvakanties

Voor de steeds meer happy few die in de winter naar de zon vliegen is een voorbereidende zonnebankkuur de manier om je huid voor te bereiden op de overgang van koud naar warm. Op die manier krijgt je huid geen klap en zul je minder snel vatbaar zijn voor verbranden. Maar ook een kuur is natuurlijk geen vrijbrief om onbeschermd te zonnen, dus neem een passende SPF mee in je bagage!

Gerelateerde artikelen

keyboard_arrow_rightTips tegen Blue monday!