Sunday’s is voor vitamine D

Voorkom griep met vitamine D

Sunday’s is voor het verhogen van het vitamine D in je lichaam en tegen het krijgen van griep. Het risico op het optreden van een griepepidemie kan beïnvloed worden door dit vitamine D-niveau, zo toont onderzoek aan. Griepvaccinaties kunnen bescherming bieden, maar nu blijkt dat het veel belangrijker is om voldoende vitamine D in je bloed te hebben. Dit tonen wetenschappers uit Noorwegen aan: zonnen met de zonnebank is een uitstekende maatregel is om je vitamine D op peil te houden om zo griep te voorkomen.

Een Noorse en een Deense studie hebben aangetoond dat zonnebanken de aanmaak van vitamine D via de huid stimuleren, op precies dezelfde wijze als natuurlijk zonlicht doet.

RTL Nieuws

Het feit dat zonnebanken als medicijn tegen griep werkt is niet onopgemerkt gebleven. RTL Nieuws heeft er eind november een heel artikel aan uitgeweid. RTL Nieuws maakt wel de kanttekening dat niet alle zonnebanken ervoor zorgen dat je lichaam vitamine D aanmaakt, want daarvoor heb je UVB-straling nodig. Gelukkig maakt Sunday’s hiervan wel gebruik!

@RTLNieuws.nl

@nieuwsUit.com

keyboard_arrow_leftWarme Truiendagkeyboard_arrow_rightNieuw weetje over vitamine D!