Zonnen is goed tegen het breken van heup

Kranten, zoals het AD en De Telegraaf, melden dat ouderen die regelmatig onder de zonnebank gaan minder kans hebben om een heup te breken. Met twee keer vijf minuten zonnen in de week maken ouderen meer vitamine D aan en dat is goed voor hun botten. De Telegraaf heeft er zelfs een filmpje van gemaakt. 

Proef op de som

Tijd om de proef op de som te nemen. Peter Kuiper is brandweerman en ligt onder de zonnebank. “Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat de stramheid in mijn botten en gewrichten versoepeld zijn.” Peter heeft minder klachten sinds hij onder de zonnebank gaat. Peter denkt dat de warmte en de blue D-lite er voor zorgen dat hij minder vaak verkouden is. Als hij onder de zonnebank vandaan komt, voelt hij zich als herboren. Peter: “Ik wil niet anders meer. Als ik een weekje niet ga, dan merk ik dat gewoon aan mezelf.”

Op advies van de arts

Sija Oskam van Sunday’s vertelt: “Oudere mensen komen echt specifiek voor de warmte en om hun spieren lekker soepel te maken.” De interviewer vraag hoe Sija dit weet. Sija geeft als antwoord dat ouderen dat op advies van de arts krijgen. Ouderen vertellen dat zelf ook en ze komen heel vrolijk onder de zonnebank vandaan.

Bron: telegraaf.nl

keyboard_arrow_leftBloeddruk verlagen met vitamine D?keyboard_arrow_rightVitamine D voor Olympische wintersporters