Verantwoord zonnen bij zonnestudio Sunday's

Voordelen van zonnen

Wat is het leven fijn, als de zon schijnt! Dat zeggen we natuurlijk niet voor niets. In de zomermaanden voelen we ons allemaal happy in de zon. Door de zonnewarmte ontspannen je spieren. Je humeur en energie krijgen een flinke boost dankzij de aanmaak van het hormoon endorfine. Bovendien levert het ook nog een mooi kleurtje op, dat zorgt voor een gezonde uitstraling! Regelmatig van de zon genieten is zelfs een vereiste voor een goede gezondheid, omdat het de enige manier is om natuurlijk vitamine D aan te maken.

Verantwoord zonnen

Zonnen mag! Zolang je er verstandig mee omgaat natuurlijk. Te veel zonlicht kent namelijk ook een aantal nadelen, zoals huidverbranding. Daarom staat bij Sunday's veilig en verantwoord zonnen vooropWij helpen jou als volgt om zorgeloos van ons zonnetje te genieten: 

Persoonlijk zonadvies bij Sunday’s

Tijdens je eerste zonbezoek aan Sunday’s krijg je een gratis huidanalyse en een persoonlijk zonadvies. Dit zonadvies is gebaseerd op jouw huidtype en geeft aan hoe lang en onder welke zonnebank je op een veilige manier kunt zonnen voor het mooiste resultaat! Ook kunnen wij je tips geven over huidverzorging en zonnecosmetica.

Wetgeving zonnebank

Wetgeving zonnebank

Alle zonnebanken van Sunday's voldoen aan de Europese wettelijke normen. Door deze 0,3 norm komt er uit de zonnebanken niet meer UV-licht vrij dan toegestaan. Dat betekent niet dat je ongelimiteerd kunt zonnen, maar wel dat je verzekerd bent van een gezonde hoeveelheid zon. Zo kun je bij Sunday’s met een ontspannen gevoel genieten van je zonmoment. Uit de wetenschap blijkt zelfs dat het volledig mijden van zon schadelijker is dan af en toe onder de zonnebank gaan. Zonnen onder de zonnebank mag dus zeker! Wel is het gebruik van de zonnebank op eigen verantwoording.

Sunday's is aangesloten bij de SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen), een onafhankelijke Nederlandse branchevereniging voor zonnestudio’s die o.a. controleert op verantwoord zongedrag. 

Ben je nog geen 18 jaar?
Voor je 18e is je huid nog in ontwikkeling. Daarom moet je nog even geduld hebben voordat je van ons zonnetje mag genieten. Zoek tot die tijd op een verantwoorde manier de buitenzon op in de zomermaanden en vergeet je niet in te smeren met een geschikte SPF zonnebrandcrème!


"Veilig en verantwoord zonnen staat bij Sunday's voorop."


Controle

We hebben een formule waar we trots op zijn. En waar we dus ook zuinig mee omgaan. We voeren daarom regelmatig controles uit, want jij moet je bij elke Sunday’s zonnestudio veilig en welkom voelen. Onze voornaamste missie is jou verwennen en daar laten we niets tussen komen. Dit doen wij als volgt:

  • Alle zonneconsulentes van Sunday's worden intern opgeleid.
  • We monitoren de branduren van iedere zonnebanklamp in elke Sunday's zonnestudio.
  • Iedere Sunday's zonnestudio werkt volgens hetzelfde strenge hygiëne- en desinfectieplan.
  • Externe laboratoria controleren hier steekproefsgewijs op.
  • Het hele jaar loopt er een Sunday's mystery shopper rond die bezoekjes brengt aan de zonnestudio’s.
  • Wij hebben een eigen technische dienst die garant staat voor de optimale kwaliteit van de zonnebanken.

Al deze maatregelen houden ons scherp en alert. Kom jij toch iets tegen wat aan onze aandacht is ontsnapt? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Onderzoek naar zonnebanken

Onderzoek

Er is veel te lezen over de effecten die de zon en zonnebank kunnen hebben. Een kwartiertje surfen levert al snel een berg al dan niet wetenschappelijk onderlegde claims op. Veel nuttige informatie, maar waarschijnlijk ook veel onwaarheden. Hoe weet je wat waar is? Op de site van SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen) vind je veel bruikbare do’s en dont’s over zonnen. Deze onafhankelijke Nederlandse branchevereniging voor zonnestudio’s promoot en controleert al jaren verantwoord zongedrag. Ook word je hier gewezen op de risico’s die zonnen met zich meebrengt.

MDC Amstelland
Veilig en verantwoord zonnen bij Sunday’s wordt onder andere mogelijk gemaakt door de samenwerking met Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland. Zo onderzochten we het effect van de speciaal voor Sunday’s ontwikkelde blue D-lite lampen. Bekijk het resultaat van dit onderzoek op onze pagina over vitamine D.