blue D-lite techniek

Vitamine D en gezondheid

In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Dit kan op termijn ernstige lichamelijke klachten opleveren.

De innovatieve blue D-lite methode van Sunday's bootst exact dat specifieke blauwe spectrum van de zon na dat verantwoordelijk is voor de natuurlijke aanmaak van vitamine D. Vooral in de lange winterperiode, wanneer het vitamine D gehalte in ons lichaam gevaarlijk lage vormen aanneemt, kan blue D-lite daarom een oplossing bieden. Als bijkomend voordeel stimuleert blue D-lite ook de natuurlijke pigmentatie van de huid, wat een natuurlijke en gezonde tint oplevert.

Samenwerking met MDC Amstelland

Sunday’s heeft samen met Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland (MDCA) onderzoek gedaan naar de effecten van de blue D-lite technologie. In Nederland hebben zo’n 10 miljoen personen een tekort aan vitamine D. 3 miljoen hiervan heeft zelfs last van een ernstig tekort. Uit onderzoek zal blijken of de blue D-lite technologie daadwerkelijk een tekort aan vitamine D kan verhelpen.

MDC Amstelland heeft het vitamine D niveau van 32 personen met een vitamine D tekort gemeten. Na de meting maakten zij vijf keer gebruik van onze zonnebanken met blue D-lite. Na een volgende meting bleek dat het vitamine D niveau van de hele groep weer op gezond niveau was!

Nooit meer een winterdepressie?

Het specifieke blauwe lichtspectrum van blue D-lite heeft ook nog eens een duidelijk positieve invloed op het humeur, gaat vermoeidheid tegen en verbetert het concentratievermogen!

Waarom ben je in de zomer nooit ziek?

  • 40% van de Nederlanders heeft een structureel vitamine-tekort, zelfs in de zomermaanden.
  • ​Wetenschappelijk is aangetoond dat vitamine D verkregen uit zonlicht, onmisbaar is voor een goede gezondheid.
  • Versterkt de weerstand en is verantwoordelijk voor tal van lichaamsprocessen die het risico op veel soorten ziektes drastisch kan verkleinen.

Meer over vitamine D

Bekijk de pagina over vitamine D

Sunday’s is de enige zonnestudioketen in Nederland die al haar zonnebanken heeft uitgerust met blue D-lite techniek.

Vitamine D Vitamine D tekort Vitamine D3