YouTube

Wil je alles weten over vitamine D, maar heb je geen zin om lange teksten door te spitten? Op ons YouTube  kanaal vind je een overzicht van filmpjes met interessante weetjes over vitamine D en de effecten ervan. We hebben hier vast een selectie voor je gemaakt. Zo kun je lekker achterover leunen en tegelijkertijd alles leren over vitamine D. 

blue D-lite

Ongeveer 40 procent van de westerse bevolking heeft in de wintermaanden last van een vitamine D tekort. Wil je jouw tintje behouden en tegelijkertijd vitamine D aanmaken? De blue D-lite techniek van Sunday's biedt de oplossing. 

 

Dr Jos Wielders over Vitamine D

Wist je dat vitamine D eigenlijk geen vitamine is? In ons lichaam wordt vitamine D namelijk omgezet naar een hormoon. Vanaf 3:08 zie je wat de gevolgen zijn van vitamine D tekort.


Sunshine, Solariums, Sunbeds, and Vitamin D interview with Dr Michael Holick 

In dit interessante filmpje vertelt Dr Michael Holick vanaf van 2:50 hoe het komt dat er een groot tekort aan vitamine D heerst. 

 

Dr Oz on The Importance of Vitamin D 

Je hebt vast wel eens iets voorbij horen komen over vitamine D, maar waar is het nou eigenlijk goed voor en hoe zorg je ervoor dat je genoeg binnenkrijgt? Dokter Oz legt haarfijn uit hoe het zit.

 

Vitamin D and Prevention of Chronic Diseases

Kan vitamine D helpen tegen nare ziektebeelden als diabetes 1, hart- en vaat ziekten, bepaalde auto-immuun- en chronische ziekten? Bekijk het filmpje en leer er meer over. 

 

Vitamin D Prevents Cancer: Is It True?

Vitamine D is goed voor je weerstand, maar bestrijdt het ook echt ziektes? In het volgende filmpje vertelt mevrouw over de ziekte die zij had en hoe zij is genezen.

 

Study Vitamin D Kills Cancer Cells ABC News 

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat vitamine D ziektes kan bestrijden. Vanaf 0:32 wordt er uitgelegd hoe dit werkt.

 

Vitamin D's Cancer Defense

Een dagelijkse dosis vitamine D kan ervoor zorgen dat ziektes, zoals kanker worden voorkomen. In The Early Show leggen ze precies uit hoe dit werkt.

 

Tan or No Tan The Vitamin D Question CBN com

Te weinig vitamine D is niet goed, maar te veel kan ook schadelijk zijn. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden. Vanaf 1:30 wordt er precies uitgelegd hoe jij verstandig de zon in kan.