Vakantiezon

Ga je binnenkort op vakantie? Bereid je dan goed voor!

De zomer komt steeds dichterbij. Nog even voordat wij kunnen genieten van heerlijk warme zonnestralen op onze huid, weet jij nog hoe je jezelf optimaal beschermt tegen de zon?

Heb je alles ingepakt en de plantjes en huisdieren ondergebracht? Dan ben je klaar voor vertrek! Maar is je huid ook startklaar?

Voorbereiden op de zon

Voorbereiden op de zomer is goed voor je huid, meteen met een blanke huid de zon ingaan is niet verstandig, de kans dat je dan verbrandt is zeer groot! Door in deze periode een aantal zonnebanksessies te doen zorg je voor huidverdikking en zal zonlicht in de zomer minder diep doordringen in je huid, je bent dus beter beschermd!

Zomervakantie

Het is belangrijk dat je je huid goed voorbereidt, voordat je op vakantie gaat. Onze vakantiebestemmingen zijn steeds verder weg en de overgang van het Nederlandse zonnetje naar de krachtige vakantiezon wordt steeds groter. Je huid heeft tijd nodig om hier aan te wennen.

Je kunt je voorbereiden door voor vertrek een zonnebankkuur te doen. Een kuur zorgt ervoor dat je huid iets dikker wordt, waardoor de kans op verbranding veel kleiner wordt en je huid dus beter beschermd is tegen de krachtige vakantiezon.

Wintersport

Misschien verwacht je het niet, maar de wintersportzon kan soms krachtiger zijn dan de zomerzon. Zo is de lucht hoog in de bergen schoner dan op zeeniveau en wordt zonlicht dus minder tegengehouden. Daarnaast zorgt de sneeuw ervoor dat zonnestralen worden weerkaatst en je huid er dus meer aan wordt blootgesteld.

Ook al pak je je voordat je de piste op gaat goed in, je gezicht blijft vaak (deels) onbedekt. Ook voordat je de wintersportzon opzoekt is een goede voorbereiding dus belangrijk. Een zonnebankkuur kan je daar zeker bij helpen. Hiermee verklein je de kans op verbranding en houd je je huid stralend en gezond.

Zonadvies

Laat je goed adviseren door ons opgeleid personeel. Door middel van een huidanalyse krijg je tijdens je eerste zonbezoek een vrijblijvend zonadvies. Zo weet je precies hoeveel zonbezoeken je nodig hebt om een kleurtje op te bouwen.

Bescherm je huid altijd nog met een zonnebrandcrème met factor wanneer je de zon in gaat. Een factor zorgt ervoor dat je genoeg zonlicht opvangt voor een gezond tintje en niet alsnog verbrandt. Lees ook andere pagina’s om meer te weten te komen over huidverzorging en zoncosmetica.

Toch direct de zon in?

Heb je geen tijd om je goed voor te bereiden op de zon of sta je toch op dat festival al in de volle brandende zon? Denk dan aan de volgende tips:

  • Smeer je lichtjes in! Een beschermende factor is een goede manier om je te beschermen tegen de zon, vergeet niet dat een te hoge factor de opname van vitamine D vermindert.
  • Ga niet langer dan (afhankelijk van je huidtype)  maximaal anderhalf uur achter elkaar zonnen, wissel zon en schaduw regelmatig af.
  • Tijdens het zonnen droogt niet alleen je huid uit, maar ook je lichaam.. drink dus voldoende water.
  • Verzorg je huid na het zonnen met een goede aftersun zodat je huid goed hydrateert en herstelt.

Veel zonplezier!