Waarom heb ik jeuk na het zonnen?

Waarom heb ik jeuk na het zonnen?

Jeuk na het zonnen kan meerdere oorzaken hebben:


Onverhoopt toch verbrand?
De meest voorkomende plekken die verbranden zijn hals, décolleté, buik, liezen of billen.
Ben je op een van deze plekken rood? Waarschijnlijk duidt het dan op een verbrandingsreactie die aangeeft dat de zontijd toch te lang was voor jouw huidtype. Deze roodheid kan gepaard gaan met jeuk. Een lauwe douche en smeren met een verkoelende aftersun verzachten de verschijnselen.

Een allergische reactie?
Soms duidt jeuk op een allergische reactie. In dat geval ben je gevoelig voor UV-straling en/of de warmte. Je zult de volgende keer voorzichtiger te werk moeten gaan. Korter zonnen op een lichter type zonnebank.

Of een overgevoeligheidsreactie?
In enkele gevallen is roodheid en/of jeuk te wijten aan een overgevoeligheidsreactie als gevolg van bepaald medicijngebruik in combinatie met zonlicht. Slik je bepaalde medicijnen? Raadpleeg de bijsluiter op bijwerkingen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts.

Vraag om advies
Geef dergelijke verschijnselen ook aan bij de medewerk(st)ers. Zij denken met je mee en passen het oorspronkelijke advies aan.

Proefzonnen
Bij Sunday’s krijg je altijd een uitgebreide huidanalyse en onze medewerker(st)ers hebben een professionele training gevolgd. Kom een keer proefzonnen met korting en vraag om advies. Met een klantenpas kunnen we altijd je zongeschiedenis bekijken en weten onze medewerk(st)ers precies wat het beste is voor jouw huid, ook als de volgende keer een nieuwe medewerk(st)er je helpt.

Ga terug naar ‘veel gestelde vragen’ of bezoek onze homepage of vestigingenpagina.

Author: sundays

Share This Post On