Vitamine D en je weerstand

Vitamine D en je weerstand

Waarom ben je in de zomer nooit ziek?

#VitamineD We hebben het er vaak over. Maar is het nou echt zo belangrijk? Onderzoek wijst keer op keer uit dat deze zonvitamine een echte life saver is. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vitamine D verkregen door zonlicht uit zon of zonnebank niet alleen een gunstig effect heeft op onze weerstand, maar ook op onze algehele gezondheid.

Vitamine D is onmisbaar in een gezonde levensstijl

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Veel Nederlanders hebben zonder het te weten een ernstig vitamine D tekort. In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Zit je overdag veel binnen? De kans is groot dat je een vitamine D tekort hebt. Ja, zelfs in de zomer! Minder zonlicht betekent minder vitamine D aanmaak en dat heeft direct gevolgen voor je weerstand. Niet voor niets wordt het Coronavirus steeds vaker gekoppeld aan vitamine D-tekort.

Blue D-lite vitamine D zonnebanken

De zon is de grootste bron van vitamine D. Daarnaast zit er in voeding alleen niet voldoende om aan je dagelijkse dosis vitamine D te komen. Vitamine D kan worden gezien als een soort verbruiksstof. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door UV-B straling van zonlicht. Je huid verwerkt het zonlicht tot een stofje dat hierna nog meerdere keren in verschillende organen in je lichaam wordt omgezet voordat het gebruiksklaar is.

Alléén bij Sunday's vind je de speciale blue D-lite vitamine D zonnebanken en daar zijn we trots op. Volgens onderzoek is dit de beste methode tegen het vitamine D tekort. Zo houd je je vitamine D niveau gemakkelijk op peil zonder daarbij supplementen te hoeven gebruiken. Als bijkomend voordeel stimuleert blue D-lite ook de natuurlijke pigmentatie van de huid, wat een natuurlijke en gezonde tint oplevert. 

Lees er alles over op onze pagina over vitamine D.

Vitamine D en het coronavirus

Gevolgen van het coronavirus steeds vaker gekoppeld aan vitamine D tekort:

Telegraaf van 27 januari 2021

AD van 25 december 2020

NOS van 28 oktober 2020

Het Parool van 28 oktober 2020

NOS Radio 1 van 27 oktober 2020

RTL Nieuws van 24 oktober 2020

Volkskrant van 22 oktober 2020

Linda.nl van 25 september 2020

RTL Nieuws van 25 september 2020

Het Parool van 21 september 2020

RTL Nieuws van 21 september 2020

Margriet.nl van 16 september 2020

RTV Noord van 31 augustus 2020

Margriet.nl van 23 juni 2020

Nu.nl van 19 mei 2020


100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s