7 tips om je voor te bereiden op de zomer

7 tips om je voor te bereiden op de zomer

We hebben er allemaal zin in: de zomer! Na een milde winter willen we weer genieten van de warme zonnestralen. Wie wil er nou niet genieten van de heerlijke zon? Maar of je nou in Nederland blijft of niet, een goede voorbereiding is het halve werk. Waar je allemaal op moet letten voor de zomer, hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

  • Zorg dat je huid went aan de zon: door een paar zonnebanksessies wordt je huid dikker. Is er eenmaal een huidverdikking opgebouwd, dan zal het zonlicht minder diep kunnen doordringen en ben je dus beter beschermd.
  • Verantwoord zonnen: gelijk met een blanke huid in de volle zon zitten maakt de kans op verbranden heel groot. Door een paar zonnebanksessies pigmenteert je huid. Het pigment voorkomt gedeeltelijk dat de zonlicht te diep in de huid doordringt.
  • Lichtjes insmeren: een beschermende factor is natuurlijk een uitstekende manier om je te beschermen tegen verbranding. Doe wel zuinig aan, want factor 5 vermindert de vitamine D opname al met 95%.
  • Niet te lang in de zon: zorg ervoor dat je niet langer dan anderhalf uur achter elkaar ligt te zonnen. Ga tussendoor even in de schaduw zitten om je huid rust te geven.
  • Scrub je huid de avond voordat je gaat zonnen. Je huid wordt mooi en egaal bruin.
  • Drinken: in de zon liggen droogt niet alleen je huid, maar ook de rest van je lichaam uit. Drink daarom lekker veel water.
  • Geniet van de zon: de zon heeft een heerlijke ontspannende werking. Geniet er dus volop van en maak gebruik van elke zonnestraal. Je lichaam maakt meteen een portie vitamine D aan.
100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s