Bloeddruk verlagen met vitamine D?

Bloeddruk verlagen met vitamine D?

Vitamine D heeft een grote bijdrage aan je weerstand, gezonde botten, mooie tanden, gezonde lokken en ga zo maar door. Dit heeft in eerste instantie niet zo veel met je bloeddruk te maken, in ieder geval niet direct. Maar volgens recente studies bestaat er wel degelijk een relatie tussen vitamine D en je bloeddruk!

Recente studie

Recente studies stellen vast dat vitamine D een belangrijke rol vervult bij het regelen van de bloeddruk en kunnen helpen om de gezondheid van het hart bevorderen. Volgens deze studie hebben mensen vooral in het winterseizoen een hoge bloeddruk. Dit komt doordat in de winter de zon minder kracht heeft in Nederland waardoor er minder vitamine D wordt aangemaakt in ons lichaam.

Verder heeft het hart en de bloedvaten een groot aantal vitamine D receptoren (eiwitten waaraan moleculen zich kunnen binden), wat betekent dat het hart en de bloedvaten wel degelijk vitamine D nodig hebben. Wat deze receptoren precies doen met de vitamine is nog niet geheel duidelijk, maar voldoende vitamine D binnenkrijgen lijkt een positief effect te hebben op hoge bloeddruk. (optimalegezondheid.nl)

Waarom?

Ondanks dat over dit onderzoek nog niet veel bekend is, kan het nooit kwaad om je vitamine D gehalte op peil te houden. Een bezoek aan de zonnebank kan hier grote baat bij hebben. Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel vitamine D voor jou voldoende is en zon natuurlijk met mate!

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s