Dit moet je weten over vitamine D

Vitamine D onder de zonnebank

Alléén bij Sunday's vind je de speciale blue D-lite vitamine D zonnebanken en daar zijn we trots op! Maar wat is vitamine D? En waarom heeft ons lichaam eigenlijk vitamine D nodig? Hieronder de 5 belangrijkste weetjes over vitamine D!

1. Vitamine D krijgt je uit zonlicht

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door UV-B van zonlicht. Je huid verwerkt het zonlicht tot een stofje dat wordt omgezet tot vitamine D.

2. Veel Nederlanders hebben een vitamine D tekort

In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Het is zelfs zo dat je lichaam in de wintermaanden helemaal geen vitamine D meer aanmaakt. Je voorraadje van de zomerzon raakt dan langzaam op. Wist je dat jouw jouw vitamine D niveau daarom op zijn laagst is in de maanden maart/april? Om je in de winterperiode toch fit te voelen, kun je het beste af en toe een vitamine D zonnebank opzoeken bij Sunday’s. 


"Wetenschappelijk is aangetoond dat vitamine D verkregen uit zonlicht, onmisbaar is voor een goede gezondheid."


3. Vitamine D en corona

Minder zonlicht betekent minder vitamine D aanmaak en dat heeft direct gevolgen voor je weerstand. Niet voor niets wordt het Coronavirus door medici steeds vaker gekoppeld aan vitamine D-tekort in vooraanstaande media zoals de NOS, het AD en de Volkskrant.

4. Vitamine D is onmisbaar voor je weerstand

Wetenschappelijk is aangetoond dat vitamine D verkregen uit zonlicht, onmisbaar is voor een goede gezondheid. Een gezonde hoeveelheid vitamine D heeft een positieve invloed op het humeur, gaat vermoeidheid tegen en verbetert het concentratievermogen. Daarnaast is vitamine D noodzakelijk voor een gezond immuunsysteem en vergoot het de spierkracht en botsterkte.

5. Vitamine D en de zonnebank

De innovatieve blue D-lite methode van Sunday's bootst exact dat specifieke blauwe spectrum van de zon na dat verantwoordelijk is voor de natuurlijke aanmaak van vitamine D. Sunday’s is de enige landelijke zonnestudioketen die al haar zonnebanken heeft uitgerust met deze blue D-lite lampen voor extra vitamine D. Vooral in de lange winterperiode, wanneer het vitamine D gehalte in ons lichaam gevaarlijk lage vormen aanneemt, kan blue D-lite daarom een oplossing bieden. Volgens onderzoek is dit de beste methode tegen het vitamine D tekort. Als bijkomend voordeel stimuleert blue D-lite ook de natuurlijke pigmentatie van de huid, wat een natuurlijke en gezonde tint oplevert.

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s