Gezond op wintersport!

Gezond op wintersport!

Ben jij een geluksvogel die elk jaar op wintersport gaat? Super leuk! Heerlijk om te snowboarden of te skiën terwijl de zon op je gezicht schijnt. Maar pas op, want die zon is feller dan je denkt in de bergen…

Zonkracht

Veel mensen denken dat de zon alleen fel is in de zomer als iedereen lekker op het strand ligt. Dit is niet waar, want de zonkracht kan op een heldere, koele dag net zo hoog zijn als op een warme zomerdag. De zonkracht heeft namelijk niets te maken met de temperatuur. Het is dus belangrijk dat je goed voorbereid de piste op gaat.

Extra sterk

In de bergen is de zonkracht tot wel twee keer hoger dan in ons koude kikkerlandje. Dit komt onder andere door:

  • Op grote hoogte is de UV-straling tot wel 30% sterker dan op zeeniveau.
  • Weerkaatsing van de zon op sneeuw waardoor de straling sterker wordt.
  • Schone lucht. In de bergen is de lucht over het algemeen heel schoon waardoor de UV-straling minder tegengehouden wordt.

Tips

Je kan je natuurlijk helemaal suf smeren met zonnebrandcrème, maar de zonkracht is zo sterk dat je zelfs aan een zonnebrandcrème met SPF 50 niet genoeg hebt. Bovendien maak je door al die zonnebrandcrème niet genoeg vitamine D aan terwijl een wintersport vakantie daar juist heel geschikt voor is. Als je bij Sunday’s voor komt zonnen doen wij een huidanalyse om te kijken hoe vaak, hoe sterk en hoelang je moet komen zonnen om helemaal beschermd te zijn tegen de sterke zon op de pistes. Door voor te zonnen went je huid aan zonlicht. Ook wordt je huid dikker en pigmenteert en dat beschermt je tegen verbranding.

@drogist.nl

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.8
We scoren gemiddeld een 4.8/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s