Sunday's kan jou helpen met afvallen door vitamine D

Sunday's kan jou helpen met afvallen door vitamine D

Vitamine D

Waarschijnlijk weet je al dat vitamine D goed is voor je gezondheid. Zo is vitamine D goed voor je botten en bij een voldoende vitamine D aanmaak voel jij je ook vrolijker. Vitamine D pillen zijn vaak niet voldoende voor je lichaam, maar de zon daarentegen zorgt ervoor dat je lichaam dit alles-in-een goedje zelf aanmaakt! Vitamine D is dus onmisbaar voor je gezondheid, maar wist je dat vitamine D je ook helpt bij het afvallen?

Wat doet het?

Uit onderzoek is gebleken dat vitamine D helpt bij het verbranden van vet in je lichaam. Vet verbranden willen we allemaal zo makkelijk mogelijk en vitamine D schijnt hierbij een goede oplossing te zijn. Ook zorgt vitamine D ervoor dat je hersenen het honger gevoel verminderen en het serotonine niveau in je lichaam op peil houden. Dit zorgt ervoor dat je minder trek krijgt waardoor je dus minder gaat eten. Kortom, je vitamine D gehalte moet op peil zijn. Zeker als je wilt afvallen.

Dr. Shalamar Sibley van de University of Minnesota zegt: “Vitamine D vergemakkelijkt het afvallen als je op dieet gaat. Volgens onze gegevens speelt vitamine D een belangrijke rol bij het bereiken en vasthouden van een gezond gewicht.”

@ergogenics.org

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s