Vitamine D tegen menstruatiepijn

Vitamine D tegen menstruatiepijn

Elke vrouw heeft er wel last van. Die maandelijkse klachten… Helaas komt er bij veel vrouwen ook een nare pijn bij. Daar is nu een oplossing voor en het heet vitamine D!

Onderzoek

Een flinke dosis vitamine D kan helpen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Messina in Italië. Volgens de onderzoekers kan het zonnemedicijn voorkomen dat je naar pijnstillers gaat grijpen. Het onderzoeksteam vergeleek het gebruik van vitamine D-supplementen met placebopillen bij veertig vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. Bij alle vrouwen was sprake van een pijnlijke menstruatie. Naast de pijn hadden de vrouwen vaak ook last van slaapproblemen, misselijkheid, overgeven en diarree.

Het experiment ging als volgt: de vrouwen namen eenmalig een pil met een hoge dosis vitamine D, vijf dagen voor het begin van hun cyclus. Wat bleek? De Italiaanse onderzoekers zagen verminderingen in pijn in de vitamine D-groep tijdens de twee maanden van de studie. Bovendien grepen de vrouwen die vitamine D slikten ook opvallend minder naar pijnstillers. De vrouwen die de placebopillen slikte, merkte natuurlijk geen verschil.

Natuurlijke vitamine D

Wel een kleine kanttekening: de dosis vitamine D die de vrouwen namen was erg hoog. Je moet een erg grote hoeveelheid slikken om resultaat te merken. Ook bij andere soorten klachten zoals vermoeidheid, depressie, rugpijn etc. Gelukkig maakt je lichaam ook vitamine D aan onder de zon. Door de speciale blue D-lite lampen van Sunday’s bootst de zonnebank exact het licht van de zon na. Mocht je dus erg last hebben van menstruatiepijn, dan kun je ook lekker onder de zonnebank gaan liggen. Wellicht ga je verschil merken!

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s