Wat zijn de voordelen van zonnen?

Wat zijn de voordelen van zonnen?

Sta je er wel eens bij stil dat zomer erg gezond is? Dit zijn de voordelen van zonnen bij Sunday’s op een rij. Voordelen  die ook gelden voor de natuurlijke zon. Nieuwsgierig? Kom dan eens een kijkje nemen in één van onze studio’s. Aarzel je nog? Lees dan verder!

1. Aanmaak vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door de UV-B in het zonlicht. Maar dan moet de zon wel sterk genoeg zijn, en dat is hij in Nederland vaak niet. Wij hebben speciale lampen die natuurlijk zonlicht nabootsten waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt.

2. Gezond tintje

Je wordt bruin doordat de zon de pigment in je huid activeert. Dit zorgt voor een gezond tintje. Verantwoord zonnen staat bij Sunday’s voorop. Daarom gaan wij uit van vier verschillende huidtypes

3. Natuurlijke bescherming

Doordat je zont, wordt je huid iets dikker. Wanneer je huid deze natuurlijke bescherming heeft, zullen zonnestralen minder diep in de huid kunnen doordringen en geeft daardoor een eerste natuurlijke bescherming.

4. Relaxed gevoel

Dit positieve effect ontstaat door de warmte en ontspanning die zon of zonnebank  geeft. Door de zonnestralen maakt je lichaam een stofje in de hersenen aan waardoor jij je prettiger gaat voelen: ß-endorphine.

5. Therapeutische effecten

Warmte en ontspanning zorgen voor een betere opname van vitamine D. Maar ook voor verschillende huidaandoeningen heeft zonlicht op de huid een positieve uitwerking. Onze zonneconsulenten in de studio informeren jou graag verder.

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.7
We scoren gemiddeld een 4.7/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s