Wel of niet gelijk douchen na het zonnen?

Wel of niet gelijk douchen na het zonnen?

Regelmatig krijgen wij deze vraag, want het gerucht gaat namelijk dat een douche de kleur wegspoelt. We kunnen je geruststellen: je kleurtje ontstaat in je huid, niet erop en kan er dus niet zomaar worden afgewassen.

Toch is ons advies om niet te snel onder de douche te springen na het zonnen. Tijdens het zonnen wordt er namelijk ook vitamine D aangemaakt in je huid en deze  zonvitamine heeft even de tijd nodig om goed door je lichaam opgenomen te kunnen worden. Even ontspannen met een drankje en een tijdschrift aan de leestafel geeft je huid voldoende tijd om de vitamine D op te nemen. Hierna kun je gerust een verfrissende douche nemen waarna je je insmeert met een vochtinbrengende crème, bijvoorbeeld Forever After van Australian Gold. Hierdoor houd je je tintje langer vast.

Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een delayed bronzer dan is het raadzaam 4-8 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor je nog bruiner wordt. Douch je wel direct dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van de zonsessie.

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.1
We scoren gemiddeld een 4.1/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s