Wereld Astma Dag: vitamine D tegen astma!

 

Ben jij astmapatiënt, of ken je iemand in je omgeving die astma heeft? Dan weet je vast dat het op 2 mei Wereld Astma Dag (WAD) is. 

Op deze dag zet men zich wereldwijd in in het bewustzijn over astma te vergroten en de zorg en behandelmogelijkheden voor mensen met astma te verbeteren. Want onderzoek naar behandelmogelijkheden blijft noodzakelijk willen we vooruitgang blijven boeken. Zo zagen Israëlische onderzoekers een verband tussen de symptomen van astma en het vitamine D gehalte in het bloed.

Zij onderzochten gedurende 4 jaar maar liefst 300.000 volwassenen met een verschillend vitamine D niveau. Ze constateerden dat patiënten met een hoger vitamine D gehalte minder hinder hadden van bepaalde astmasymptonen dan de groep met een laag vitamine D gehalte. Hoewel geen wondermedicijn dat astma geneest, toont het onderzoek duidelijk aan  dat vitamine D invloed kan hebben op de levenskwaliteit van astmapatiënten. 

 

Wil je weten wat vitamine D voor jou kan betekenen? Kijk dan voor het volledige onderzoek:  http://www.sundays.nl/vitamine-d/over-vitamine-d

Bron

Gerelateerde artikelen

keyboard_arrow_rightGoed gezond blijven? Gebruik vitamine D!