Vitamine D onder de zonnebank | Sunday's

Vitamine D

Vitamine D onder de zonnebank 

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. 40% van de Nederlanders heeft zonder het te weten een ernstig vitamine D tekort. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door UV-B straling van zonlicht. Maar dan moet de zon wel sterk genoeg zijn, en dat is hij in Nederland vaak niet. Sinds anderhalf jaar heeft Sunday’s speciale lampen die natuurlijk zonlicht nabootsten waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt. Wij zijn de enige landelijke zonnestudioketen die al haar zonnebanken heeft uitgerust met dergelijke blue D-lite vitamine D lampen. Volgens onderzoeken de beste methode tegen het steeds vaker voorkomende vitamine D tekort.

Vitamine D onderzoeken

In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Na lange tijd over het hoofd te zijn gezien, wordt het belang van vitamine D door tal van wetenschappers sinds kort weer onderstreept. Uit vele recente onderzoeken blijkt dat deze vitamine onmisbaar is bij tal van lichaamsprocessen, veel vervelende ziektebeelden kan voorkomen èn die een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze gezondheid naarmate we ouder worden.

Verantwoord zonnen

Een gezonde vitamine D waarde ligt rond de 100 nmol/L of hoger. Huisartsen verwijzen steeds vaker patiënten met een tekort naar de zonnebank omdat suppletie via pillen vaak niet effectief genoeg blijkt. Bij een ernstig vitamine D-tekort is een combinatie van zonnen en pillen wel aanbevolen maar de beste manier om vitamine D binnen te krijgen is op natuurlijk wijze via de huid. Heb jij een vitamine D-tekort? Kom een keer langs bij Sunday’s. Wij doen een huidanalyse om je van een goed zonadvies te voorzien. Wij nemen zonnen serieus, daarom draait alles om verantwoord en veilig zonnen bij ons. Met een zonadvies kun je aan de slag gaan om je vitamine D peil weer omhoog te krijgen. Een goed vitamine D peil zorgt voor een duidelijk positieve invloed op het humeur, gaat vermoeidheid tegen en verbetert het concentratievermogen!

Ben je overtuigd?

Kom zonnen bij Sunday’s en ervaar hoe lekker fit en gezond je erdoor voelt. Nog nooit geweest bij Sunday’s? Download onze proefzonbon op de vestigingenpagina van een Sunday’s bij jou in de buurt en zon met flinke korting.

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de effecten van vitamine D. De resultaten zijn zonder uitzondering positief te noemen. Hieronder een greep uit de meest toonaangevende sites op dit gebied:

VitamineDwiki
een Amerikaanse verzamelsite boordevol informatie en onderzoeken


Vitamine D tekort
een Nederlandse site met alles wat je maar wilt weten over vitamine D


Wikipedia.org
De Nederlandstalige vrije encyclopedie op het internet


Vitamindcouncil.org
Een Duitse site waar onafhankelijke adviseurs ons informeren over vitamine D
Een goede uitleg van vitamine D