In een gezond leven is zonlicht onmisbaar

In een gezond leven is zonlicht onmisbaar

De afgelopen tijd is het gebruik van de zonnebank op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Onterecht: de zonnebank is hetzelfde als de buitenzon. Geniet van de zon, maar doe dat wel verstandig en met mate! Wanneer je bewust zont, profiteer je juist van de voordelen, zoals ontspanning en vitamine D aanmaak. 

Het belangrijkste is dat je niet verbrandt. Verstandig omgaan met zonnen is zo belangrijk. Sunday’s hecht grote waarde aan verantwoord zonnen! Af en toe een momentje van ontspanning in de zonnewarmte geeft je een fijn gevoel, het verwent je spieren en zorgt voor een natuurlijke, gezonde uitstraling. Bovendien houden de speciale blue D-lite lampen in elke Sunday’s zonnestudio jouw vitamine D op peil. 

Het effect van zonlicht

Het is belangrijk om te weten dat zonlicht (ook van zonnebanken) goed is voor je gezondheid. Niet alleen vanwege de vitamine D die je lichaam erdoor aanmaakt, maar ook tientallen andere positieve effecten die de laatste jaren zijn aangetoond door vele studies naar het effect van zonlicht.

De zon vs. de zonnebank

We genieten allemaal graag van de buitenzon! Maar het zonlicht wisselt in kracht en heeft geen automatische 'uitknop'. Het UV-licht van de zonnebank filtert en doseert het zonlicht en slaat af na de geadviseerde tijd.

Verantwoord zonnen

Verantwoord zonnen begint bij Sunday’s met een zonadvies. Bij een eerste bezoek aan Sunday’s wordt bepaald welk huidtype je hebt. Daarbij is het belangrijk dat jij vertelt over hoe jouw huid reageert op zonlicht. Bij elk zonbezoek is een pre sun aan te bevelen om je huid voor te bereiden op het zonnen. Na het zonnen is een after sun nodig om de huid te verzorgen. Zo houd jij je huid mooi.

Kleur opbouwen

Een tintje krijg je niet van één keer zonnen. De pigmenten in je huid, die zorgen voor een gezonde kleur, hebben tijd nodig om op gang te komen. Het proces mag niet te snel gaan en moet goed opgebouwd worden. Daarom wordt per keer besproken hoe het zonnen is geweest. De zonconsulenten in de studio’s kunnen jou daar goed bij adviseren.

Veiligheid voor alles

Alle vestigingen van Sunday’s houden zich aan de Europese richtlijnen voor het zonnen. Daar hoort bij dat als je nog geen 18 jaar bent, je nog niet mag zonnen. Je lichaam is mogelijke nog in de groei. De huid is dan erg kwetsbaar.

100%
Verantwoord zonnen Daarom zon je bij Sunday's
4.1
We scoren gemiddeld een 4.1/5 Daarom zon je bij Sunday's
50+
Zonnestudio’s in heel Nederland Daarom zon je bij Sunday’s