Nieuw weetje over vitamine D!

Het VU Medisch Centrum heeft onderzoek gedaan naar depressie bij ouderen. Hieruit is gebleken dat 13% van de ouderen aan een depressie lijdt. Er is onderzoek gedaan naar de oorzaken hiervan en wat blijkt, ouderen tussen de 55 en 85 jaar hebben een ernstig tekort aan vitamine D! Bij het merendeel was het vitamine D gehalte beduidend lager dan bij andere Nederlanders. Waar zorgt vitamine D voor? Vitamine D heeft onder andere invloed op je humeur, je energie en het concentratievermogen!

Oorzaak

Ouderen komen vaak weinig buiten waardoor ze te weinig zonlicht op hun huid krijgen. Hierdoor kunnen ouderen een tekort aan vitamine D krijgen. En dat niet alleen. De huid van oudere mensen is ook minder goed in staat om vitamine D op te doen. Dit komt doordat de huid van mensen door de jaren heen dunner wordt. Hoe los je dit op?

Sunday’s

Er zijn alternatieven om zonlicht op te doen en vitamine D te krijgen. Sunday’s gebruikt in al haar zonnestudio’s de blue D-lite techniek wat vitamine D in het lichaam kan verhogen. Een bezoekje aan de zonnebank is ook voor ouderen toegestaan. Hierdoor kunnen ouderen aan hun vitamine D gehalte werken en gaan ze de depressie tegen!

@veldhoven.gezien.nl

keyboard_arrow_leftSunday’s is voor vitamine Dkeyboard_arrow_rightHealthy You: eten is het nieuwe diëten!