Zon doet langer leven!

Wist jij dat al? Uit een Zweeds onderzoek is gebleken dat gecontroleerd zonnen gezonder is dan zonlicht vermijden. Het is zelfs zo dat zonnen de levensverwachting kan vergroten!

Onderzoek

Onderzoekers volgden 20 jaar lang het zongedrag van 30.000 vrouwen. Hieruit bleek dat onder de vrouwen die zonlicht zo veel mogelijk vermeden, het sterfpercentage 2x zo hoog was als bij vrouwen die het meest van het zonnetje genoten. In een gezond en lang leven is zonlicht dus een onmisbare factor! Vitamine D uit zonlicht speelt hierbij een belangrijke rol; het kan ziektes voorkomen of je sneller laten genezen.

Strenge waarschuwingen om de zon zo veel mogelijk te vermijden kunnen volgens onderzoekers dus juist schadelijk zijn voor de gezondheid en de kans op ziektes vergroten.

Veilig en verwantwoord zonnen

Genieten van het zonnetje is dus niet alleen gezond, maar verlengt ook de levensverwachting. En het vermijden van de zon is dus lang niet zo gezond als soms beweerd wordt. Natuurlijk moet je het ook niet overdrijven. Het is belangrijk dat je de juiste balans weet te vinden tussen overdreven lang ‘bakken’ en verantwoord genieten. Met onze blue D-lite techniek en het zonadvies van onze opgeleide medewerkers zon je altijd veilig en verantwoord.

Kom je snel (weer) eens langs?

keyboard_arrow_leftWelke kleur past bij jou?keyboard_arrow_rightDit doet zonlicht met je body & mind