De Sunday's infrarood sauna

NIEUW bij Sunday's Amsterdam Stadhouderskade! De Sunday’s infrarood sauna. Deze therapeutische sauna verwarmt de spieren en gewrichten met behulp van infraroodstraling die diep doordringt in het lichaam. Een aangename warmte die niet alleen goed is voor je welzijn, maar ook meerdere gezondheidsvoordelen heeft.

Afvallen

Infrarood sauna’s zijn een gezonde oplossing voor gewichtsverlies, zonder dat er lichamelijk inspanning nodig is. In de infrarood sauna kunnen zo’n 400 tot 600 kilocalorieën verbrand worden in slecht 30-40 minuten! Dat is minstens evenveel als intensief sporten.

Immuunsysteem

De infrarood cabine verhoogt je lichaamstemperatuur en stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen die nodig zijn om je lichaam te beschermen. Dit is vergelijkbaar met de lichaamstemperatuurverhoging bij koorts, maar dan zonder de nadelige effecten. Hierdoor kan het lichaam sneller reageren als we echt ziek zouden worden.

Ook verlies je gedurende 30 minuten ongeveer een halve liter zweet. Dit heeft een ontgiftende werking voor je lichaam. Door het zweten voert je lichaam giftige stoffen af, tot wel 4 keer meer dan met de traditionele hete lucht sauna.

Ontspanning

De warmte van de cabine heeft een heerlijk ontspannende werking, Het geeft niet alleen een relaxed gevoel, maar zorgt ook voor een verlaging van stress. Een van de lekkerste momenten op de dag!

Spieren en gewrichten

De warmte van de infrarood sauna heeft een positief effect op het spierherstel na het sporten. De verbeterde doorbloeding door de warmte bevordert de bloedsomloop in je lichaam en zorgt voor een verlichting van spier- en gewichtspijn. Een infrarood sessie voor spieren en gewrichten duurt zo’n 20 á 25 minuten en kan op een lagere temperatuur dan een afslank sessie.

Diverse aandoeningen

Dankzij de warmte die diep doordringt in de huid kan de infrarood sauna de klachten van verschillende aandoeningen verminderen, zoals reuma, artritis, fybromyalgie, psoriasis en eczeem.

Hoe werkt de infrarood sauna?

De cabine heeft bij binnenkomst een temperatuur van ongeveer 35 á 40 graden. De temperatuur kan oplopen tot zo’n 55 á 65 graden. De infrarood golven dringen diep door in je huid, waar ze warmte afgeven. Een sessie duurt 30 minuten.

Drink voldoende water voor of na het bezoek aan de infrarood sauna, om het vochtverlies door zweten op te vangen.

Ga je voor het eerste in de infrarood sauna, ga dan niet vaker dan 3x per week. Je lichaam moet wennen aan de warmtesessies. Na verloop van tijd is het mogelijk om dagelijks te gaan. De sessies voor spieren en gewrichten hoeven niet opgebouwd te worden, omdat het hierbij om lagere temperaturen gaat.